Over mij:

Mijn naam is Loes Schilder. Al vanaf jonge leeftijd wilde ik heel graag moeder worden. Na lang “oefenen” besefte ik dat deze wens niet makkelijk te realiseren zou zijn. Na een doorverwijzing naar het ziekenhuis bleek dat ik PCOS had. Ik werd naar huis gestuurd met een tas vol pillen en een verwijsbrief voor een diëtiste. Naveel teleurstellingen, veel pillen en 10 kilo minder, ging na twee jaar mijn wens in vervulling.

Inmiddels ben ik erachter dat de manier waarop ik toen ben afgevallen niet de meest gezonde en ook niet de meest blijvende was. De kilo’s vlogen er weer aan en de PCOS was er weer in volle glorie. Een tweede kindje zal er voor mij niet inzitten, dacht ik.

Ik besloot het roer helemaal om te gooien en iets aan mijn gezondheid te gaan doen. Ik volgde een opleiding tot voedingsdeskundige en ik heb mij aangesloten bij Longevity Specialisten Nederland.

Alle opgedane kennis ben ik in praktijk gaan brengen. Mijn gezondheid ging steeds meer vooruit en, waar ik ook best blij van werd, de kilo’s verdwenen weer en bleven ook weg.

Het ultieme bewijs dat je zonder medicatie PCOS de baas kan, kwam al snel.

Omdat ik had al een tijdje last van wat pijnlijke steken in het gebied van mijn gal of lever had ik een afspraak bij het ziekenhuis om een echo te laten maken om de oorzaak te achterhalen. Die was snel gevonden: ik bleek zwanger te zijn! Je kunt je voorstellen dat ik, behalve verbaasd, ook erg gelukkig was met dit nieuws.

PCOS heeft verschillende symptomen, zoals:
onregelmatige- of helemaal geen menstruatie, acne, vette huid, meer haargroei op de bovenlip, kin, buik of dijen, of juist haarverlies op het hoofd, plekken verdikte en donkerbruine huid in de nek, op de armen, oksels, borsten of dijen, zogenaamde skin tags, kleine wratjes of vleesboompjes in de oksels, rond de hals en nek, of in het gezicht, hoge bloeddruk, slaapapneu, overgewicht en depressie als gevolg van uiterlijk of vruchtbaarheidsproblemen.

Herken jij jezelf in één van deze symptomen, of weet je al dat PCOS bij jou de oorzaak is. Wil je weten hoe ik het aanpak en wil je weten of dit ook iets voor jou is? Voel je niet bezwaard om gewoon eens contact met me op te nemen. Geen verplichtingen. Ik kan mezelf inmiddels ervaringsdeskundige noemen en ik begrijp heel goed hoe “het” voelt.